Akomar   Congestie AzieĢˆ

Congestie in scheepsvaart in Azië

De toenemende congestie in de containervaart vanuit Azië loopt nog steeds op en vormt een groot probleem voor de wereldwijde scheepvaart. Met wachttijden die oplopen tot zeven dagen in belangrijke havens zoals Singapore en Shanghai, wordt de wereldwijde toeleveringsketen zwaar belast.

De uitdagingen door congestie in Azië

De havens in Azië hebben te maken met ernstige overbelasting als gevolg van de toegenomen export uit China en de omleiding van schepen die normaal via andere routes zouden varen. Havens zoals Singapore zien wachttijden oplopen tot zeven dagen, wat een stuk langer is dan de normale wachttijd van één tot twee dagen. De vraag naar scheepvaartcapaciteit is sterk toegenomen door vroege piekseizoenen en een heropleving van de handel tussen Azië en Europa. Dit leidt tot een tekort aan beschikbare schepen en containers.

Gevolgen voor de toeleveringsketen

Deze congestie heeft een aantal belangrijke gevolgen voor de wereldwijde toeleveringsketen:

  • Hogere kosten: Door de langere wachttijden en overbelasting van havens stijgen de vrachttarieven en verzekeringspremies. Dit verhoogt de kosten voor rederijen en hun klanten, wat weer leidt tot hogere consumentenprijzen
  • Vertragingen en leveringsproblemen: Bedrijven merken langere doorlooptijden, wat resulteert in voorraadtekorten en operationele verstoringen. Vooral bederfelijke goederen zoals landbouwproducten worden getroffen door deze vertragingen.

Akomar's oplossingen

Bij Akomar begrijpen we de uitdagingen die deze congestie met zich meebrengt en bieden we oplossingen waar dat kan.

  • Slimme routeplanning: We maken gebruik van de nieuwste data-analysetools om alternatieve routes te identificeren. Zo vermijden we wachttijden en extra kosten.
  • Kostenefficiënte strategieën: Door continu de marktsituatie te evalueren, vinden we de meest kosteneffectieve opties. Dit omvat het in kaart brengen van de extra kosten van alternatieve routes en het bieden van financieel gunstige beslissingen.
  • Risicobeheer: We voeren gedetailleerde risicobeoordelingen uit en houden je voortdurend op de hoogte van potentiële bedreigingen en oplossingen.
  • Persoonlijk advies: We geven graag persoonlijk advies dat aansluit bij jouw specifieke behoeften en situatie.

Elke vertraging of aanpassing in de route kan grote gevolgen hebben voor jouw bedrijf. Akomar is er om je door deze uitdagende situaties te loodsen. Samen zorgen we ervoor dat jouw leveringen soepel en betrouwbaar blijven lopen. Zo zorgen we ervoor dat alles in beweging blijft.

Heb je vragen of heb je advies nodig? Neem direct contact met ons op! 

Persoonlijk advies?
Wij helpen je graag verder