IMG 2636 groot
Freight forwarding
Vertrouwde keuze
in expeditiezee

Meer dan vervoeren

In onze snel globaliserende wereld is het transporteren van goederen een belangrijke pijler. Expeditie draait niet alleen om vervoeren, het is ook navigeren door een labyrint van regels, douaneprocedures, modaliteiten en logistieke uitdagingen. In de grote expeditiezee is Akomar altijd een vertrouwde keuze voor alles op het gebied van import en export.

Freight Forwarding

Freight forwarding is de rode draad door onze dienstverlening. Als expediteur (‘freight forwarder’) helpen wij bedrijven bij het transporteren van goederen. Niet alleen regelen we het transport zelf, ook organiseren en coördineren we de bijbehorende logistieke en administratieve aspecten. Wat we vervoeren? Dat maakt niet uit. Voor wie? Evenmin, al hebben we hoofdzakelijk kleine en middelgrote bedrijven als klant – maar ook enkele multinationals.

IMG 2654 groot

Groupage cargo

Een aanzienlijk deel van onze expeditiewerkzaamheden omvat zowel de import als export van groupage cargo, zowel less than container load (LCL) als less than truckload (LTL). Voorheen expedieerde Akomar enorme volumes naar – vooral – landen in het Midden-Oosten, zoals Jordanië, Syrië, Libanon en Egypte. Tegenwoordig zijn de volumes in geografisch opzicht wat evenwichtiger verdeeld.

Full Container Load (FCL)

Ontdek de voordelen van Full Container Load (FCL) zendingen voor import & export. Met FCL heb je een volledige container exclusief beschikbaar voor al je goederen, wat maximale efficiëntie en veiligheid garandeert. Bij Akomar zorgen we voor een naadloze afhandeling van al je FCL zendingen, met een wereldwijd netwerk van betrouwbare partners en deskundige logistieke ondersteuning.

Verbluffend veel vervoerd

Chemicaliën, pluimveeverwerkingsmachines, een controle-unit voor een olie- of gasveld van 22 meter lang en 5 meter breed, honderdduizenden of zelfs miljoenen doodgewone zeecontainers. In bijna vier decennia hebben we gigantisch veel (verschillende) producten vervoerd. Naar alle uithoeken van de wereld, op een efficiënte en betrouwbare manier en altijd met de klant op onze schouders.

IMG 2649 groot
 MG 5071 bewerkt

Vervoeren van gevaarlijke goederen

Binnen het vervoeren van gevaarlijke goederen is Akomar een bekende speler. Logischerwijs brengt het transporteren van bijvoorbeeld ontvlambare, toxische, explosieve of radioactieve materialen extra risico’s – en dus extra regelgeving (waaronder ADR) – met zich mee. Onze specialisten begrijpen snel de situatie en buigen zich, op basis van de Dangerous Goods Declaration (DGD), samen met vervoerders over de veiligheid. Daarnaast hebben we goed contact met Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Lid van Apollo Cargo Experts

Als lid van het agentennetwerk Apollo Cargo Experts, plukt Akomar niet alleen de vruchten van een uitgebreid wereldwijd netwerk, maar biedt het ook aanzienlijke voordelen voor onze klanten. Door deel uit te maken van dit internationale logistieke netwerk, hebben we toegang tot een breed scala aan middelen, expertise en partners over de hele wereld. Dit stelt ons in staat om onze klanten een nóg uitgebreider scala aan diensten aan te bieden, waaronder meer routes, flexibele verzendopties en verbeterde doorvoertijden. Bovendien kunnen we profiteren van gedeelde kennis en best practices, wat zorgt voor efficiëntere processen en een verbeterde servicekwaliteit.

Apollo cargo logo

Persoonlijk advies?
Wij helpen je graag verder

Waarom kiezen voor Akomar?

Persoonlijk in aandacht en contact

Eén vaste  contactpersoon

We geven om wat we doen

Bestaat sinds 1988

Het Ridderkerkse Akomar is een ervaren rot in het expeditielandschap. Met veel van onze klanten werken we al decennia samen, maar even graag helpen we een bedrijfje uit de buurt dat één pallet wil verschepen . Bij ons is iedereen even belangrijk. Wereldwijde dekking via een uitgestrekt agentennetwerk: check. IT-systemen die zorgen voor naadloze en efficiënte logistieke en administratieve processen: check. Hoe wij dan boven het landschap uitstijgen?

Dankzij onze drie E’s: expertise, ervaring en expeditiegenoten. Want zo zien wij onze klanten: sámen leggen wij de tocht af. Niet in de rol van leverancier en klant, maar als broeders. Als bondgenoten, waar we écht interesse in hebben. En waar we mee omgaan als een goede buur met wie je gezamenlijk een uitbouw realiseert. Ontzorgen, dát is waar wij ons over ontfermen.