MG 1383 bewerkt
Ro-Ro shipments & services
Al je wielen
over waterwegen

Roll-on/roll-off: voertuigen vervoerd op vaartuigen

We spreken van roll-on/roll-off (Ro-Ro) bij het vervoeren van goederen met wielen, die (al dan niet op basis van tracks) zelf het schip op en weer af kunnen rijden. Voor de hand liggend zijn natuurlijk auto’s en vrachtwagens, maar denk ook aan landbouwmachines, bouwmaterieel, legervoertuigen en zelfs turbines op een verrijdbaar onderstel. Akomar verzorgt al sinds 1988 Ro-Ro-diensten en heeft een wereldwijd netwerk van lokale agenten.

Verschepen van
voertuigen

Plannen van de efficiënste
routes en schema's

Coördineren van
het laden en lossen

Douaneafhandeling

Opslag en overslag
van de voertuigen

Aanvullend vervoer
over land

Regelen van vergunningen
of escortevoertuigen

Verzekeringen

Raad en daad

Iedere klant – ook particulieren die één auto willen verschepen – staan we met raad en soms zelfs daad terzijde. Ons devies: zoveel mogelijk advies. Akomar staat zowel qua expertise als qua omvang in de top drie van Ro-Ro-expediteurs. Daardoor kunnen wij je niet alleen adviseren over zaken als de beste vervoersmethodes, optimale transportroutes en douanekwesties. Ook denken we graag mee over onderwerpen als kostenbeheersing en de geschiktheid voor scheepstransport bij het aanschaffen van nieuwe voertuigen.

Geregeld voegen we daden toe aan woorden. Op verzoek komen we meekijken – en vooral: meedenken – bij bijvoorbeeld het laden of lossen.

 MG 1507 bewerkt
 MG 1408 bewerkt

Demonteren om kosten te reduceren

Akomar is gepokt en gemazeld en kent daardoor alle mogelijke regels en handigheden. Een mooi voorbeeld: in sommige landen is de importbelasting voor hele voertuigen hoger dan voor onderdelen. Het verschil kan enorm zijn, we hebben weleens 20 procent belasting voor de classificatie vrachtwagens en 2 procent voor onderdelen voorbij zien komen.

Als de importregels van een land het toelaten, kan het aantrekkelijk zijn om de voertuigen te demonteren vóór het transport. Uiteraard is dit alleen slim als het belastingvoordeel groter is dan de demontage- en herassemblagekosten.

Alles voor een rimpelloze Ro-Ro

Ro-Ro is van oudsher één van de belangrijkste diensten van Akomar. Onze pijlers:

Flexibiliteit

Flexibiliteit is onze tweede natuur. Denk bij Ro-Ro bijvoorbeeld aan de grote variëteit aan zowel voertuigen die we kunnen vervoeren als transportmodaliteiten die we kunnen inzetten. Daarnaast vloeit flexibiliteit voort uit onze mindset. Wij draaien onze handen niet om voor last-minute veranderingen en geen klus wijzen we af omdat hij te klein is.

Begeleiding

Ro-Ro houdt bij ons niet op bij het vervoeren van goederen op wielen. Wij bieden begeleiding bij het proces van a tot z. We bieden bijvoorbeeld ondersteuning bij documentatie, douaneafhandeling en crisismanagement bij vertragingen of schade aan de lading. Ook kunnen we on-site advies geven over het laden en lossen.

Onze wereldwijde Ro-Ro-rolodex

Akomar beschikt over een wereldwijd netwerk van lokale expediteurs die gespecialiseerd zijn in Ro-Ro. Zij weten alles over de lokale haven(operaties), transportnetwerken en regelgeving en zorgen ervoor dat de voertuigen snel en soepel arriveren op hun eindbestemming.

Persoonlijk advies?
Wij helpen je graag verder

Waarom kiezen voor Akomar?

Persoonlijk in aandacht en contact

Eén vaste  contactpersoon

We geven om wat we doen

Bestaat sinds 1988

Het Ridderkerkse Akomar is een ervaren rot in het expeditielandschap. Met veel van onze klanten werken we al decennia samen, maar even graag helpen we een bedrijfje uit de buurt dat één pallet wil verschepen . Bij ons is iedereen even belangrijk. Wereldwijde dekking via een uitgestrekt agentennetwerk: check. IT-systemen die zorgen voor naadloze en efficiënte logistieke en administratieve processen: check. Hoe wij dan boven het landschap uitstijgen?

Dankzij onze drie E’s: expertise, ervaring en expeditiegenoten. Want zo zien wij onze klanten: sámen leggen wij de tocht af. Niet in de rol van leverancier en klant, maar als broeders. Als bondgenoten, waar we écht interesse in hebben. En waar we mee omgaan als een goede buur met wie je gezamenlijk een uitbouw realiseert. Ontzorgen, dát is waar wij ons over ontfermen.