Image00007
De geschienis van Akomar
Een blik terug

Akfor en Omar

In 1988 startte de huidige directeur van Akomar Arjan Kruis een bedrijfje voor zeevracht: Akfor Shipping & Distribution. Door een fusie met het expeditiebedrijf Omar Shipping in 1995 ontstond Akomar Shipping. In de eerste jaren deed Akomar vooral veel chemicaliën en Ro-Ro, tegenwoordig zijn onze diensten qua omvang meer in balans.

Image00008

Bewuste rem op de groei

Bij de samensmelting halverwege de jaren 90 telde het bedrijf acht medewerkers, tegenwoordig zo’n twintig. Dat hadden er méér kunnen zijn, maar Akomar heeft altijd bewust de rem op de groei gehouden. Zo kunnen we namelijk flexibel blijven en iedere klant 100 procent aandacht geven. En dat is voor ons vele malen belangrijker dan een omzet met één cijfer meer.

Middelgrote internationale speler

Vandaag de dag is Akomar een middelgrote internationale speler op het gebied expeditie en shipping. Onze klantenkring is heel breed. Het gros daarvan bestaat uit kleine en middelgrote bedrijven, al werken we ook voor multinationals. De deuren van ons kantoor in Ridderkerk staan open voor iederéén, ook voor particulieren. Letterlijk. Bijna dagelijks lopen er hier mensen naar binnen die hun auto willen verschepen – en even later weer naar buiten met een grote glimlach.

Image00001