53507339574 c5a8f8867c b
Sponsoring & goede doelen
Onze duit
in het zakje
voor een fijnere
samenleving

Sport als speelveld voor sociale verrijking

Sport dragen wij een warm hart toe. Naast dat het goed is voor onze fysieke gesteldheid, fungeert het natuurlijk ook als sociaal smeermiddel. Geen enkele sportvereniging kan zonder sponsoren. Sinds jaar en dag zijn we daarom bijvoorbeeld hoofdsponsor van de Ridderkerkse korfbalvereniging KCR. Daarnaast doneren we aan een handvol andere lokale sportclubs.

Al een aantal jaar zijn we subsponsor van de profvoetbalclub Heracles Almelo. Zeker, dit is iets verder van onze thuisbasis. Het idee voert terug tot het vakantiehuis in deze contreien van Akomar-oprichter Arjan Kruis: hij wilde iets terugdoen voor deze regio. Nu krijgt Akomar weer een rondje van Heracles: de club omarmt ons enthousiast als sponsor van ‘buiten’ en doet zijn best om ons te koppelen aan ondernemers in het oosten van Nederland.

MBNES 02 09 2021OTSF 73807380210902 1024x683
Business buddies meisjes lachend 1600x680 high2

Andere goede doelen die we sponsoren

De maatschappij is breder dan alleen sport. Als UNICEF Business Buddy helpen we met het financieren van projecten rondom de gezondheid, onderwijs en bescherming van kinderen wereldwijd. Op niet-vaste basis doneren we bovendien ook aan tal van verenigingen en initiatieven, van koren tot jeugdkampen.

Hoe persoonlijker de inzet, hoe beter

Onze radar staat altijd aan voor organisaties of evenementen met een charitatieve bestemming. Akomars bijdrage bestaat niet altijd uitsluitend uit geld. Hoe persoonlijker de inzet, hoe beter. Zo heeft directeur Arjan Kruis zijn favoriete nummer The Wild Rover van The Dubliners gezongen tijdens het evenement ‘Zing je Schor’. Daarmee wist hij maar liefst 18.000 euro op te halen, waarvan een deel is geschonken door Akomar zelf. De opbrengst van dit jaarlijkse evenement gaat naar Familiehuis Daniel den Hoed, waar naasten van kankerpatiënten kunnen verblijven vanwege behandelingen in het naastgelegen Erasmus MC Kanker Instituut.