Project forwarding 1
Project Forwarding
Iedere expeditie
als prestigeproject

Groot, groter, grootst

Voor Akomar kan het niet groot genoeg zijn. Wij regelen dan ook met heel veel plezier de project forwarding binnen branches als infrastructuur, industrie of bouw. Daarbij gaat het om goederen die out of gauge (OOG) zijn, oftewel: te groot of zwaar voor containertransport. Zo expediëren we bijvoorbeeld enorme machines, turbines en onderdelen van bruggen, maar ook ankers van 20 ton en reels met 20 centimeter dikke staalkabels. Vaak nemen we tevens het transport van bijbehorende zaken in breakbulk (zakken, kratten, vaten, etc.) voor rekening.

Complexiteit vergt deskundigheid

In de loop der jaren hebben veel expediteurs projectexpeditie toegevoegd aan hun dienstenportfolio. Het faciliteren van de logistiek van speciale projecten kun je er niet ‘zomaar’ bij doen, het vergt veel deskundigheid en maatwerk. Hierbij kun je denken aan:

  • De grootte en/of het gewicht van de lading brengen extra eisen met zich mee.
  • Vaak is er speciale apparatuur nodig, zoals heavy-lift kranen en SPMT’s (self-propelled modular transporters).
  • De planning is een stuk complexer, bijvoorbeeld omdat er andere onderdelen of diensten als engineering of montage nodig zijn.
  • Veelal moeten er verschillende vervoersmodaliteiten worden gebruikt, die nauwkeurig afgestemd moeten zijn.
  • Risicobeheer is (extra) belangrijk: door de grootte, het gewicht en de aard van de equipment is het transport risicovoller.
  • Er kunnen zwaardere milieueisen van toepassing zijn.
  • Kostenbeheersing: door de omvang en complexiteit is dit soort transport in beginsel duur. Een expert kan onderzoeken hoe de kosten binnen de perken blijven zonder nadelige gevolgen voor de veiligheid en snelheid.
Project forwarding 8

Groot in project forwarding

Akomar is van oudsher groot in project forwarding. Enkele van onze medewerkers komen uit de wereld van het transport van bijzondere ladingen en/of hebben al decennia ervaring met projectverzending. Plus: we beschikken over een uitgebreid netwerk van onder meer transportbedrijven, lokale agenten, engineers en leveranciers van speciale apparatuur.

Transport engineering

De logistiek van speciale projecten vergt vaak engineering.
Akomar kan onder andere de volgende technische aspecten (laten) verzorgen:

Haalbaarheidsonderzoek

Kan een product bijvoorbeeld van de fabriek naar de haven worden vervoerd? En wat is de beste manier om een product te transporteren en laden voor maritiem transport? Dit soort vragen worden beantwoord in de haalbaarheidsonderzoeken die wij kunnen (laten) uitvoeren.

Stuwplan

Het stuwplan omvat een gedetailleerde aanpak voor het stuwen (of ‘stouwen’), dus het efficiënt en veilig laden van vracht in schepen.

Berekeningen

Voorafgaand aan het transport van dit soort bijzondere ladingen moeten het gewicht van de lading, de krachten die er vrij kunnen komen tijdens het transport én de draagkracht van het vervoersmiddel nauwkeurig onderzocht worden. Logistics engineering omvat niet alleen deze berekeningen, maar ook het inzetten van hulpmiddelen als zware spanbanden, kettingen, kabels, hydraulische schokdempers en op maat gemaakte stutten en steunen.

Realisatie laadvoorbereiding

Akomar kan technisch specialisten regelen voor bijvoorbeeld het lassen van block & brace-platen, het (de)monteren van onderdelen en het verpakken, vastzetten of inspecteren van de lading.

Project forwarding 6
Project forwarding 9

Geen project te groot of zwaar

Dankzij onze ervaring, deskundigheid én ons omvangrijke netwerk is geen project voor Akomar te groot of zwaar. Decennia aan expediëren van speciale projecten hebben tal van bijzondere opdrachten opgeleverd. Kijk bijvoorbeeld naar de plug & play control unit voor olie- of gasvelden van 22 meter lang en zowel 5 meter breed als hoog die we door het centrum van Coevorden naar een lokale terminal hebben laten transporteren. En naar de gigantische floaters die van Japan naar Dubai moesten, wat we – tot grote tevredenheid van onze klant – binnen één dag wisten te regelen.

Persoonlijk advies?
Wij helpen je graag verder

Waarom kiezen voor Akomar?

Persoonlijk in aandacht en contact

Eén vaste  contactpersoon

We geven om wat we doen

Bestaat sinds 1988

Het Ridderkerkse Akomar is een ervaren rot in het expeditielandschap. Met veel van onze klanten werken we al decennia samen, maar even graag helpen we een bedrijfje uit de buurt dat één pallet wil verschepen . Bij ons is iedereen even belangrijk. Wereldwijde dekking via een uitgestrekt agentennetwerk: check. IT-systemen die zorgen voor naadloze en efficiënte logistieke en administratieve processen: check. Hoe wij dan boven het landschap uitstijgen?

Dankzij onze drie E’s: expertise, ervaring en expeditiegenoten. Want zo zien wij onze klanten: sámen leggen wij de tocht af. Niet in de rol van leverancier en klant, maar als broeders. Als bondgenoten, waar we écht interesse in hebben. En waar we mee omgaan als een goede buur met wie je gezamenlijk een uitbouw realiseert. Ontzorgen, dát is waar wij ons over ontfermen.