MG 0120 bewerkt
De diensten van Akomar
Excellentie
in expeditie

Uniek is niet ons dienstenpakket,
maar onze dienstverlening

Onze dienstverlening is écht onderscheidend. Klanten zien wij als projectgenoten en we hebben diepe interesse in de organisaties waarmee we werken en – vooral – de mensen daarachter. Minder uniek zijn onze diensten. Wát we aanbieden zie je veel terug in de markt, maar hóé we het aanbieden? Dat is one of a kind.

Akomar Icons Freight Fowarding   Blue BG

Freight Forwarding

Lees meer

Akomar Icons Customs & Documents   Green BG

Douane & documenten

Lees meer

Akomar Icons Ro   Ro Services   Blue BG Akomar Icons Ro   Ro Services   Green BG

Ro / Ro services

Lees meer

Akomar Icons Project Forwarding   Green BG Akomar Icons Project Forwarding   Blue BG

Project Forwarding

Lees meer

Akomar Icons Airfreight   Blue BG

Airfreight

Lees meer

Akomar Icons Contact   Green BG

Contact

Lees meer

Freight forwarding

Freight forwarding is de basis van onze dienstverlening: als expediteur organiseren en coördineren we het transport van goederen en alle logistieke en administratieve aspecten daaromheen. In de grote expeditiezee is Akomar altijd een vertrouwde keuze voor alles op het gebied van import en export.

IMG 2636 groot
 MG 1562 bewerkt

Douane & documenten

Een waaier van procedures, voorschriften, douane- en belastingregels, die ook nog eens per land verschillen: importeren en exporteren is een administratieve jungle. Als ervaren expediteur verzorgen we het douane- en documentatiewerk voor je én voorzien we je van uitgebreid advies. Onze declarant is een specialist in het afhandelen van douaneformaliteiten en -procedures en is gecertificeerd om douaneaangiftes en -transacties te beheren.

Ro-Ro shipment & services

Auto’s, vrachtwagens, industriële voertuigen en zelfs gigantische onderdelen of producten op verrijdbare onderstellen: Akomar kan het roll-on/roll-off (RoRo) transport voor al deze voertuigen regelen. Dankzij decennia ervaring in deze expeditietak profiteren onze klanten nu van adequate adviezen, efficiënte processen en slimme kostenbesparingen. Op verzoek kunnen onze Ro-Ro-specialisten zelfs on-site adviseren en begeleiden.

Minimal Folio Imported
Project forwarding 1

Project forwarding

Is de lading voor een industrieel of bouwproject bijzonder groot, zwaar of complex? Onder de vlag van project forwarding kan Akomar het transport expediëren. Daarnaast helpen we vaak bij de engineering, denk aan haalbaarheidsonderzoeken, stuwplannen, berekeningen en de technische realisatie van laadvoorbereidingen (zoals staalplaten lassen).

Airfreight

Luchtvracht is snel, betrouwbaar en flexibel. Akomar beschikt over een wereldwijd netwerk, waardoor we je goederen binnen 48 uur waar dan ook ter wereld kunnen laten bezorgen. Voor de meeste van onze klanten is luchtvracht een noodsprong voor als zeevracht te lang duurt, bijvoorbeeld door een supply chain-verstoring. Om die reden hebben we bijvoorbeeld jarenlang veel chemicaliën geëxpedieerd via de lucht.

Cargo rood vliegtuig 2

Professionaliteit hand in hand met amicaliteit

Akomar is in bijna veertig jaar tijd groot geworden in klantgerichtheid en efficiëntie door bewust klein te blijven als organisatie. We hebben genoeg slagkracht en expertise; tegelijkertijd kunnen we als middelgrote expediteur ultieme flexibiliteit en een bijna amicale aanpak bieden. Onder onze (pak ‘m beet) twintig medewerkers zitten een stel expeditieveteranen die al decennia meedraaien en daardoor beschikken over zeeën van kennis over bijvoorbeeld Ro-Ro of gevaarlijke goederen. Daarnaast staat fier onze jonge garde: expeditietalenten die de lead nemen op het vlak van innovatie en digitalisering.