MG 5169 bewerkt
Expeditie Akomar
Steeds sterker
met steady partners 

Vakmanschap door partnerschap

AI en andere digitale technologieën, globalisering, verduurzaming van alle transportmodaliteiten… De expeditiewereld verandert in een razendsnel tempo. Een goede samenwerking met leveranciers is voor ons de sleutel. Niet alleen om deuren bij andere schakels in de logistieke keten te openen, zoals rederijen en spoorwegmaatschappijen. Maar ook om meer efficiëntie, flexibiliteit en veerkracht te ontgrendelen. De – vaak langdurige – partnerschappen van Akomar met leveranciers zijn daardoor de bouwstenen voor ons expeditievakmanschap.

Partners met veel verleden en toekomst

Sinds wij van start gingen in 1988, hebben we op organische wijze een groot partnernetwerk ontwikkeld in zowel binnen- als buitenland. Met veel van deze partners werken we al decennia samen. Daardoor weten we precies wat we van ze kunnen verwachten en hebben we aan een half woord genoeg. Hun tak van sport is anders, maar de overlap met Akomar is groot. Net als wij kennen zij de logistieke wereld van haver tot gort én combineren ze snelheid en efficiëntie met kwaliteit en zorgvuldigheid.

Evengoed zitten er ook een hoop nieuwkomers in onze partnerpoule. De samenwerking voert dan bijvoorbeeld terug tot een verzoek van een klant om met deze partij op te trekken binnen een project. Of tot een eigen online expeditie voor het vinden van een bepaalde dienst. Hoe een partnerschap tot stand komt is ons om het even. Een potentiële partner moet simpelweg – minimaal – beschikken over hetzelfde niveau van vakmanschap als wij.  

 MG 0206 bewerkt

Wil je ook partner van Akomar worden?

Duidelijk eisenpakket

Wat willen we wel en wat beslist niet? Onze medewerkers zijn altijd heel duidelijk over onze eisen, die voortkomen uit zowel eigen standaarden als wensen van klanten. Voldoet een leverancier niet aan een eis wegens een foutje? Kan natuurlijk gebeuren. Maar dan willen wij graag openheid van zaken, zodat wij de telefoon kunnen pakken om onze klanten te informeren. Gebeurt dit vaker, dan gaan we met de leverancier in gesprek. Een patroon van fouten kan helaas reden zijn om de stekker uit de samenwerking te trekken.

DSC01963
 MG 5200 bewerkt

ISO als uitgangspunt

Akomar is ISO 9001 gecertificeerd en dat stelt eisen aan onze samenwerkingen. We moeten bijvoorbeeld regelmatig de prestaties van leveranciers evalueren, onderzoeken in welke mate zij risico’s minimaliseren, helder met ze communiceren om de transparantie en efficiëntie binnen de samenwerking continu op topniveau te houden én informatie over leveranciers delen met collega’s.