MicrosoftTeams image (8)
Certificaten
Kwaliteit als
hoogste prioriteit

Hoe gemoedelijk en gebroederlijk de bedrijfsfilosofie van Akomar ook is, tegelijkertijd zijn we altijd bloedserieus. Bijvoorbeeld over kwaliteit, mede omdat het een belangrijke voorwaarde is voor klantgerichtheid. We zetten alles op alles om aan de hoogste kwaliteitsstandaarden te voldoen. En dat lukt aardig, getuige onze ISO- en AEO-certificeringen. Dankzij het lidmaatschap van brancheorganisatie Fenex beschikken we altijd als eerste over de laatste informatie en ontwikkelingen.

ISO als blijk van kwaliteit en betrouwbaarheid

Sinds 1996 hebben wij het ISO-certificaat 9001. Vrij vertaald: onze diensten voldoen aan de hoogste internationale kwaliteitsstandaarden. Op basis van resultaten uit het verleden kunnen wij klanten dus – met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid – beloven dat Akomar in de (nabije) toekomst: 

  1. Een consequent hoog niveau van kwaliteit en betrouwbaarheid biedt.
  2. Continu bezig is met het monitoren en verbeteren van alle processen, onder meer doordat onze medewerkers feedback en suggesties moeten geven.
  3. Actief speurt naar risico’s in de keten en daar slim op anticipeert of reageert.
  4. Niet alleen vertrouwt op onze ervaring en intuïtie, maar dat we beslissingen zoveel mogelijk baseren op data-analyses.  
ManagementsysteemCertificatie.ISO9001
AEO logo

AEO: Akomar als vertrouwde douanepartner

De AEO-vergunning, dat wij sinds 2012 hebben, houdt in dat wij een ‘authorized economic operator’ zijn. In andere woorden: de douane ziet ons als een veilige en betrouwbare partner binnen de internationale handel. Als geautoriseerde marktdeelnemer profiteren we – en dus onze klanten – bovendien van snellere en simpelere douaneprocedures. Niet alleen in Nederland, maar ook in de meeste andere Europese landen.

De AEO-vergunning betekent daarnaast dat we voldoen aan strikte normen op het gebied van onder meer veiligheid, boekhouding en het naleven van wet- en regelgeving. Soms gaat dit best ver. Zo moeten we onderzoeken of alle bedragen op de oorspronkelijke aankoopfacturen marktconform zijn (of destijds waren). 

Altijd up-to-date dankzij Fenex

Akomar is lid van Fenex, de Nederlandse branchevereniging voor expeditiebedrijven en logistieke dienstverleners. Dankzij onder meer de website en nieuwsbrieven zijn wij altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op het vlak van bijvoorbeeld regelgeving, innovatie, duurzaamheid, markttrends en evenementen. Tot slot volgen onze medewerkers regelmatig opleidingen en cursussen van Fenex, zodat zij hun kennis kunnen verbreden en verdiepen. 

FENEX LOGO RGB 2020