Chris pagan sfjS FglvU4 unsplash

Navigeren door de uitdagingen van de scheepvaart: Suezkanaal

De aanhoudende crisis in het Suezkanaal veroorzaakt heel wat problemen voor de scheepvaartroutes vandaag de dag. Zowel de import als de export ervaren hier de impact van. Maar bij Akomar varen we niet blindelings in deze onbekende wateren.   

De uitdagingen door de crisis in het Suezkanaal  

  • Alternatieve routes: schepen worden omgeleid via langere trajecten zoals rond Kaap de Goede Hoop, waardoor de brandstofkosten stijgen en levertijden toenemen​. 
  • Vertragingen en annuleringen: de verhoogde druk en veranderende voorwaarden leiden tot onvermijdelijke vertragingen en het schrappen van bestemmingen​. 
  • Toenemende kosten: hogere vrachttarieven en verzekeringspremies zorgen voor kostendruk op rederijen en hun klanten. 

Akomar’s oplossingen

  • Kostenefficiënte opties: we evalueren continu de markt om de scherpste opties te bieden. Door de extra kosten van omgeleide routes in kaart te brengen, helpen we je aan de beste optie.  
  • Dynamische routeplanning: met realtime data en slimme analyses vinden wij de beste alternatieven die je tijd en geld besparen. 
  • Risicobeheer: onze gedetailleerde risicoanalyses zorgen ervoor dat je altijd voorbereid bent op wat komt. 
  • Communicatie en klantenservice: bij Akomar staan we voor open en eerlijk. Je blijft daarom constant op de hoogte, wat er ook gebeurt. 
  • Gepersonaliseerd advies: wij geven persoonlijke en proactieve adviezen die aansluiten bij je specifieke behoeften per situatie.  

We begrijpen dat elke vertraging of routeverandering impact heeft op jouw bedrijf. Wij zijn hier om je door deze uitdagende tijden te loodsen met toekomstbestendige oplossingen. Samen zorgen we ervoor dat jouw leveringen soepel en betrouwbaar blijven lopen. Onze hands-on aanpak houdt alles in beweging, ook als de gebruikelijke routes even geen optie zijn.

Heb je vragen of heb je advies nodig? Neem direct contact met ons op! 

Persoonlijk advies?
Wij helpen je graag verder