Producten DFI

Partners in perfectie

Al bijna 20 jaar heeft Dutch Farm International Akomar verkozen als de onmisbare logistieke partner in hun wereldwijde operaties. Maarten van den Broek, actief in de export van Dutch Farm International, vertelt over zijn positieve ervaringen en de cruciale rol die Akomar speelt als verlengstuk van hun organisatie.

Een betrokken partij
Dutch Farm International is een vooraanstaande speler in de agrarische industrie en levert hoogwaardige diergeneesmiddelen en diervoeders naar maar liefst 60 landen wereldwijd. Akomar verzorgt het vervoer voor Dutch Farm International, met een sterke nadruk op bestemmingen buiten Europa. Maarten benoemt allereerst het belang van korte lijnen en persoonlijk contact.

“Het werkt ontzettend fijn samen met Akomar. Er staat een relatief klein, maar heel hecht team. We hebben een vast contactpersoon, Robert-Jan en bij hem kunnen we altijd terecht. Hij begrijpt de logistieke uitdagingen van Dutch Farm International tot in detail.”

Maarten benadrukt de betrokkenheid van Akomar, zelfs op vrije dagen. “Als Robert-Jan zijn papa-dag heeft, is Rody zijn vaste opvolger. Dat wordt erg duidelijk gecommuniceerd. Achteraf checkt Robert-Jan alles, zodat hij nog steeds op de hoogte is. Daar hoeven wij ons geen zorgen over te maken.”

Volledige ontzorging rondom nieuwe klanten
De komende tijd wil Dutch Farm International flink verder groeien, met name in Afrika en het Midden-Oosten, met als doel om steeds dichterbij de 100 landen te komen. Akomar speelt hierin een belangrijke rol. “Akomar assisteert ons hoe we zo efficiënt en goedkoop mogelijk die kant op kunnen verschepen. Om de instap voor een nieuwe klant van Dutch Farm International, zo klein mogelijk te maken.”

Over de samenwerking heeft Maarten het met name over de proactieve aanpak en het probleemoplossend vermogen van Akomar. “Akomar weet precies welke documenten noodzakelijk zijn. Ze weten precies wat er speelt en zijn gewoon altijd meedenkend, flexibel en oplossingsgericht. Onze klanten waarderen ook heel erg dat altijd alles top geregeld is.”

Ook als het tegenzit
“Uiteindelijk blijft de logistiek een moeilijke wereld waar je niet altijd alle problemen kan voorkomen. Dit zorgt nog wel eens voor frustraties.”, begint Maarten. “Maar ook daarin denkt Akomar altijd mee. In alles: van het zoeken naar oplossing tot afronding van issues, zijn ze echt een nauwe partner die daarin meedenkt.”

“Bij andere logistieke bedrijven moet je vaak meer moeite doen om zaken afgehandeld te krijgen. Het lijkt erop dat hoe groter de organisaties zijn, hoe minder betrokken ze zijn. Ook omdat je vaak voor iedere bestemming of regio een andere contactpersoon hebt, of medewerkers snel van baan wisselen. Natuurlijk worden problemen uiteindelijk wel opgelost en wordt er veel service beloofd, maar bij Akomar is het gewoon altijd perfect geregeld.”

Geen grote schommelingen
Maarten merkt op dat Akomar in vergelijking met andere partijen competitief is qua prijzen, maar vooral betrouwbaar op de lange termijn. “Akomar is heel realistisch in hun prijzen, waardoor je nooit grote schommelingen ziet in tarieven en ook niet voor verrassingen komt te staan. Dit in tegenstelling tot andere partijen die vaak korte termijn prijzen aanbieden. Dan is de order bijvoorbeeld pas na vier weken klaar en blijkt het tarief ineens véél hoger te zijn.”

Persoonlijke connecties tellen
Het gaat Maarten echter niet alleen om de professionaliteit. Ook de ‘personal touch’ wordt erg gewaardeerd. “Ook als wij nieuwe bestemmingen toevoegen, zijn ze altijd super enthousiast. Niet alleen omdat ze zelf ook in het aantal bestemmingen groeien, maar juist omdat wij uitbreiden. Dat vinden ze oprecht leuk. In deze samenwerking gunnen we elkaar letterlijk de wereld. Dat maakt deze samenwerking echt heel leuk.”

Persoonlijk advies?
Wij helpen je graag verder