Header   Heen en Weer

Thaida Noorlander: Een vertrouwd gezicht in de logistieke sector

Thaida Noorlander is niet weg te denken uit de RO/RO-afdeling van Akomar. Vanaf het moment dat ze 26 jaar geleden begon bij Akomar, houdt Thaida zich dagelijks bezig met alles wat rolt en rijdt. Nog steeds haalt Thaida voldoening uit haar werk. “Elke dag brengt nieuwe uitdagingen, en dat maakt het werk juist zo leuk.”

Een onverwachte overstap
Op haar 18e stapte Thaida via een vriendin in de logistieke sector. De eerste jaren werkte ze bij een rederij. Daar ontmoette ze Hennie, die toen klant bij haar was. “Hennie merkte mijn manier van werken op en wilde dat ik bij Akomar kwam werken,” vertelt Thaida. Het overstappen vond ze lastig, maar de nieuwe kansen bij Akomar overtuigden haar. Hennie is inmiddels 75 en werkt nog steeds bij Akomar. “Wij zijn ook gewoon hele leuke collega’s”, lacht ze. 

Specialist in RO/RO
In haar rol binnen de RO/RO-afdeling houdt Thaida zich bezig met alles wat rolt en rijdt. Van boekingen tot klantvragen. De uitdagingen, die ontstaan door diverse factoren, zoals stijgende concurrentie, gaat de RO/RO-afdeling niet uit de weg. “Het uitzoekwerk vinden we het leukst. Geen enkel dossier is gelijk en dat maakt RO/RO zo leuk.” 

De persoonlijke touch
Wat Akomar persoonlijk maakt volgens Thaida is het directe contact. “Klanten kunnen ons altijd bereiken en krijgen altijd iemand persoonlijk aan de lijn. We werken ook veel met particulieren, en daar komt veel persoonlijk contact bij kijken,” legt ze uit. “Bij Akomar proberen we ook echt alles uit te zoeken en we zijn er altijd om te helpen, ook als het niet goed gaat. Daarbij kijken wij niet alleen naar oplossingen binnen RO/RO, maar ook naar oplossingen daarbuiten ”, voegt ze eraan toe. 

Een fijne werkplek
Als we vragen hoe Thaida Akomar als werkplek vindt, krijgen we een lovend antwoord. “Ik ben in die 26 jaar nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan.” Akomar is in deze jaren altijd al een kleiner bedrijf geweest. Er is een vaste kern die er al heel lang is. “We kunnen heel hard werken met zijn allen, maar zorgen ook voor voldoende ontspanning.” Elke week padelt Akomar met een groep, en op vrijdagmiddag eten ze samen. “Het is gewoon echt een leuk en gezellig bedrijf,” benadrukt Thaida. 

Waardevolle herinneringen
Thaida heeft in haar 26 jaar bij Akomar veel mooie herinneringen opgebouwd. “We hebben er een sport van gemaakt om met de vrouwen eens in de zoveel jaar een uitje te doen naar steden zoals Londen, Barcelona en Florence,” vertelt ze. Ook de langdurige klantrelaties zijn bijzonder voor haar. “Het vertrouwen dat klanten al die jaren in ons hebben, voelt goed. Dat we al 25 jaar dezelfde klanten hebben, zegt denk ik wel iets over onze manier van werken.” 

Persoonlijk advies?
Wij helpen je graag verder